9 خوراکی که هرگز نباید صبح ها بخورید
به گزارش وبلاگ دیدنی ها، صبحانه یکی از مهم ترین وعده های غذایی است، اما بعضی افراد آنگونه که باید آن را جدی نمی گیرند و در پی همین عدم اهمیت یا به طور کلی از مصرف آن خودداری می نمایند و یا با مواد غذایی نامناسب از آن گذر می نمایند.
مطالعات نشان می دهد خوردن صبحانه موجب افزایش توانایی حل مساله و تمرکز بیشتر در فرد می گردد. البته این به معنای آن نیست که روز خود را باید با غذاهای پر شده از قند، چربی و کربوهیدرات شروع کنید.
بنابراعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، در اینجا بدترین گزینه های غذایی که باید از خوردن آنها در وعده صبح پرهیز کنید، معرفی شده اند.
- غلات بدون سبوس: این نوع غلات دارای کربوهیدرات و قند فراوان است؛ در حالی که فیبر کمی دارد و باعث افزایش ناگهانی قند خون و افت ناگهانی آن می گردد. توصیه به انتخاب غلات صبحانه حاوی سبوس است که حداقل 3 گرم فیبر در هر وعده داشته باشد. شما می توانید فیبر اضافه را به وسیله مصرف توت ها، جوانه گندم، دانه کتان یا بادام خرد شده در وعده صبحانه به دست آورید.
- غلات شیرین شده: سازمان غذا و داروی آمریکا متذکر شده است که رنگ های مواد غذایی مورد استفاده در این غلات در بچه ها منجر به بیش فعالی می گردد. این نوع مواد غذایی بعلاوه با شیرین کننده های مصنوعی و طعم دهنده هایی که می تواند باعث چاقی گردد، بسته بندی شده است. اگر شما ترجیح می دهید که این نوع غلات را برای صبحانه بخورید، سعی کنید که آنها را با فیبر بالا و قند کم امتحان کنید و یا این که به آنها ترکیبات پروتئین و چربی های سالم بیفزایید.
- ماست بدون چربی: مصرف تنها یک فنجان ماست بدون چربی در هنگام صبح باعث احساس گرسنگی در اواسط روز می گردد. بسته به سطح فعالیت بدنی و وزن، هر فردی باید حداقل 250 تا 500 کالری در هنگام صبح دریافت کند. بنابراین می توانید از مصرف ماست بدون چربی به تنهایی اجتناب نموده و به آن بلغور جو که یک وعده غذایی کامل تر است و به انرژی شما اضافه می نماید، بیفزایید.
- یک لیوان آب میوه: بعضی از افراد قادر به هضم قند موجود در میوه و سبزیجات نیستند و زمانی که این قندها به صورت مایع نوشیده می شوند با سرعت بیشتری به روده می رسند. این قندها که فودمپ نامیده می شوند، کربوهیدارت های کوچکی هستند که در بعضی از مواد غذایی وجود دارند و باعث بروز علائم گوارشی مانند نفخ، درد معده، اسهال و یبوست می شوند. به علاوه هیچ دلیل منطقی یا سندی وجود ندارد که نشان دهد مایع کردن میوه و سبزیجات از خوردن جامد آنها بهتر است.
- قهوه شیرین: یکی از انتخاب های محبوب در میان افرادی که میل به خوردن صبحانه کامل ندارند، قهوه است. اما بسیاری از افزودنی ها به قهوه از جمله کربوهیدرات و قند، تنها به اندازه کالری دریافتی می افزاید و بدون فیبر و پروتئین است. این نوع قهوه اگرچه انرژی شما را به طور موقت افزایش می دهد، اما به همان اندازه نیز می تواند آن را سرکوب کند.
- دونات: به خاطر داشته باشید که دونات ها مملو از قندهای تصفیه شده، چربی های ترانس، روغن هیدروژنه و آرد سفید فرآوری شده اند و فایده تغذیه ای ندارند.
- نان شیرینی حلقوی: از نشاسته سفید و نان شیرینی حلقوی اجتناب کنید؛ چرا که این نوع شیرینی ها با آرد گندم تصفیه شده که حاوی هیچ مواد مغذی و فیبر نیستند، درست می شوند. بیشتر شیرینی ها در حال حاضر حاوی مقادیر بالایی از قند و سرشار از پنیر خامه ای و کره و چربی های اشباع شده هستند و منجر به افزایش قند و سطوح انسولین در بدن می شوند.
- بیکن و سوسیس: گوشت های تولید شده مضرترین نوع گوشت هستند و متخصصان دانشگاه هاروارد اعلام نموده اند که هر 1.8 اونس گوشت تولید شده، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا 42 درصد بالا می برد. به علاوه سدیم بیش از حد موجود در این گوشت ها می تواند باعث یک افزایش ناگهانی در فشار خون گردد و آن بعلاوه ممکن است احتمال سکته مغزی در افراد مبتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.
- پن کیک: پن کیک ها مواد غذایی محبوبی برای صبحانه محسوب می شوند و امروزه با مخلوط های آماده در فروشگاه ها موجود هستند که حتی راحت تر درست می شوند. پن کیک ها غنی از کربوهیدرات ها هستند که به طور حتم معده شما را پر می نماید، اما به سرعت نیز میل به خوردن غذا را به دلیل گرسنگی زودرس تشدید می نماید. به علاوه انتخاب چاشنی های روی غذا، مانند شربت، پودر شکر و ... منجر به چاقی و اضافه وزن می گردد.
منبع: فرادید