آنالیز فواید مصرف گریپ فروت

به گزارش وبلاگ دیدنی ها، گریپ فروت را می توان از جمله مفید ترین مرکبات برشمرد که مصرف آن فواید بسیاری را برای سلامت شما دارد. این میوه از خواص دارویی بسیاری نیز برخوردار است که می توان از آنها در درمان بعضی بیماری ها نیز استفاده کرد. مدتی است که این میوه بسیار مفید در ایران نیز کشت می گردد. با ما همراه باشید.

آنالیز فواید مصرف گریپ فروت گریپ فروت در قرن 18 میلادی در نتیجه پیوند میان پرتقال و پومیلو (دارابی) پرورش یافت. از آنجا که این میوه مانند انگور به صورت خوشه ای رشد می نماید، به آن گریپ فروت (میوه = Fruit + انگور = Grapefruit: Grape) می گویند. گریپ فروت ها از لحاظ رنگ در طیف های سفید، زرد، صورتی و قرمز در بازار موجود هستند. آن ها بعلاوه می توانند طعمی اسیدی، تلخ یا شیرین داشته باشند. این میوه به حفظ سلامت پوست بسیار یاری می نماید و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان را نیز کاهش می دهد. آب، پوست و پالپ این میوه همگی دارای خواص زیادی هستند.

خواص گریپ فروتگریپ فروت میوه ای کم کالری، اما بسیار مغذی و منبعی غنی از ویتامین های A و C است. دانشکده پزشکی هاروارد گفت که گریپ فروت دارای شاخص گلیسمی (این شاخص میزان قندی را نشان می دهد که پس از مصرف کربوهیدرات در بدن آزاد می گردد) 25 است، این نشان می دهد که این میوه بر انسولین و قند خون اثر قابل توجهی نمی گذارد. تحقیقات زیادی نشان می دهند که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند گریپ فروت باعث کاهش خطر چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و مرگ و میر می گردد. بعلاوه گفته می گردد که باعث بهبود شرایط پوست، افزایش انرژی و کاهش وزن کلی بدن می گردد. در ادامه به خواص دیگر این میوه اشاره خواهیم کرد.

1. کاهش خطر سکته مغزیطبق اعلام انجمن قلب آمریکا، خوردن مقادیر بیشتر فلاونوئید ها ممکن است خطر سکته مغزی ایسکمیک را در خانم ها کاهش دهد. فلاونوئید ها ترکیباتی هستند که در میوه های مرکبات مانند پرتقال و گریپ فروت یافت می شوند. یک آنالیز نشان داد خطر سکته مغزی ایسکمیک در زنانی که مرکبات بسیاری استفاده می کردند، 19 درصد کمتر بود.

2. کنترل فشار خون و بهبود سلامت قلبترکیب قدرتمند مواد مغذی فیبر، پتاسیم، لیکوپن، ویتامین C و کولین موجود در گریپ فروت همگی به حفظ سلامت قلب یاری می نمایند. در یک تحقیق صورت گرفته، افرادی که روزانه 409 میلی گرم پتاسیم مصرف می کردند، در مقایسه با کسانی که مصرف کمتری داشتند، 49 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری ایسکمیک قلب قرار داشتند.

بر اساس اطلاعات بانکداری ملی مواد مغذی وزارت کشاورزی ایالات متحده، یک گریپ فروت با قطر 7 تا 8 سانتی متر حاوی 139 میلی گرم پتاسیم است. گریپ فروت گزینه ای عالی برای یاری به افزایش مصرف روزانه پتاسیم است. افزایش میزان پتاسیمم بعلاوه برای کاهش فشار خون نیز مفید است چرا که عروق و شریان ها را منبسط می نماید. رژیم DASH که برای کاهش فشار خون به وسیله گزینه های رژیمی طراحی شده است، گریپ فروت را به عنوان غذای اصلی توصیه می نماید.

3. پیشگیری از سرطانگریپ فروت منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها، مانند ویتامین ث است. این مواد می توانند با تشکیل رادیکال های آزاد که به عنوان عامل اصلی سرطان شناخته می شوند، مبارزه نمایند. مصرف لیکوپن نیز در چندین مطالعه اخیر با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مربوط بوده است.

4. بهبود هضمگریپ فروت به علت داشتن آب و فیبر زیاد به جلوگیری از یبوست و نظم در کارکرد دستگاه گوارش یاری می نماید.

5. آبرسانی به پوست91 درصد از گریپ فروت را آب تشکیل می دهد. این حقیقت گریپ فروت را به یکی از آبرسان ترین میوه های موجود تبدیل می نماید. گریپ فروت بعلاوه پر از الکترولیت است و یک میان وعده عالی برای جلوگیری از کم آبی بدن محسوب می گردد.

6. حفظ سلامت پوستویتامین C موجود در گریپ فروت، به عنوان یک آنتی اکسیدان، می تواند با آسیب های پوستی ناشی از آفتاب و آلودگی هوا مقابله کند و برای کاهش چین و چرووک و بهبود کیفیت کلی پوست مفید باشد. این خواص گریپ فروت چه هنگام مصرف خوراکی و چه با مصرف موضعی آن به بدن می رسند. ویتامین C نقش بسیار مهمی در تشکیل کلاژن (سیستم پشتیبانی اصلی پوست) دارد. آبرسانی منظم و ویتامین A نیز برای سلامت و زیبایی پوست بسیار ضروری هستند. گریپ فروت هر دوی این احتیاج ها را تامین می نماید.

با این حال، شایان ذکر است که مطالعه ای در سال 2015 میلادی در ژورنال انکولوژی بالینی منتشر شده است، نتایج این پژوهس حاکی از آن بود که مصرف مقادیر زیادی از آب مرکبات می تواند فرد را در معرض خطر بیشتری از ملانوما قرار دهد. ملانوما کشنده ترین شکل سرطان پوست محسوب می گردد، البته در این زمینه تحقیقات بیشتری مورد احتیاج است. مکانیسم مرتبط با این خطر احتمالا به ترکیباتی از گریپ فروت مربوط می گردد که پوست را در برابر خورشید حساس تر می نماید. نویسندگان این تحقیق، در نتیجه آن ذکر کردند: در حال حاضر، ما توصیه نمی کنیم که افراد مصرف مرکبات را قطع نمایند، اما کسانی که گریپ فروت یا آب پرتقال زیادی مصرف می نمایند، باید مراقب باشند که از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در بلندمدت خودداری نمایند

برای استفاده موضعی از گریپ فروت و بهره مندی از خواص آن برای پوست می توانید روش های زیر را امتحان کنید:

ترکیبی از نصف گریپ فروت با نصف فنجان ماست را به مدت 10 دقیقه روی پوست قرار دهید.

نیمی از یک گریپ فروت را با یک قاشق غذاخوری شکر و سه قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کنید و از آن برای درمان خشکی پوست استفاده نمایید.

برای کاهش چربی پوست، می توانید گریپ فروت را با یک قاشق غذاخوری عسل و نصف فنجان آرد ذرت ترکیب کنید و به مدت 10 دقیق روی صورت قرار دهید. در نهایت با آب گرم آبکشی نمایید.

7. یاری به سلامت موویتامین سی موجود در گریپ فروت بعلاوه می تواند به رشد و درمان مسائل مو، مثل شوره سر یاری کند.

8. کاهش خطر ابتلا به آسمدر افرادی که میزان زیادی از بعضی مواد مغذی را مصرف می نمایند کمتر است. یکی از این مواد مغذی ویتامین C است که در گریپ فروت به میزان زیادی یافت می گردد.

9. خواص پوست سفید گریپ فروتهنگامی که پوست گریپ فروت را می گیرید، ممکن است وسوسه شوید که لایه پوستی سفید رنگ روی گوشت میوه را نیز جدا کنید، اما این کار را نکنید. این قسمت سرشار از آنتی اکسیدان ها، مواد مغذی و بعلاوه فیبر محلول است که به سلامت شما یاری می نماید و بر واکنش های بدن تان بر گلوکز تاثیر می گذارد.

درحالی که پوست سفید گریپ فروت طعم تلخ تری نسبت به میوه می دهد، ارزش آن را دارد که همراه میوه آنرا بخورید. فیبر می تواند به کاهش قند خون، کلسترول و احتمالا کاهش خطر سرطان روده بزرگ یاری کند.

10. تقویت سیستم ایمنی بدنهمانطور که حدس می زنید، این خاصیت گریپ فروت به علت وجود ویتامین های A و C در آن است. این دو ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر عمل می نمایند. بعضی تحقیقات نشان می دهند که نداشتن ویتامین C کافی در رژیم غذایی می تواند به سیستم ایمنی بدن خصوصا در سنین بالا آسیب برساند. گریپ فروت شاید از سرماخوردگی جلوگیری نکند، اما ویتامین های موجود در آن قطعا رنج حاصل از آن و طول دوره بیماری را کاهش می دهد.

11. کاهش تری گلیسریدعلت دیگری نیز وجود دارد که گریپ فروت به سلامت قلب یاری می نماید، یکی از خواص گریپ فروت کاهش سطح تری گلیسرید است. تری گلیسرید ها نوعی از چربی هستند که می توانند موجب گرفتگی شریان های شما شوند. در مطالعه ای ثابت شده که اضافه کردن یک گریپ فروت به رژیم غذایی روزانه می تواند تا حدود 27 درصد به کاهش تری گلیسرید یاری کند. گریپ فروت قرمز در این زمینه فایده بیشتری دارد.

12. بهبود زخمویتامین C به تشکیل بافت زخم و شکل گیری رگ های خونی تازه یاری می نماید، این دو عامل به باعث بازگشت بدن به شرایط سالم می شوند. یک گریپ فروت حاوی 72 میلی گرم ویتامین C است که 120 درصد از احتیاج روزانه را تامین می نماید.

همیشه قبل از افزودن ویتامین ها، مواد معدنی یا هرگونه مکمل گیاهی به رژیم غذایی خود، از پزشک خود مشورت بخواهید، به خصوص اگر قصد جراحی دارید. گریپ فروت بر متابولیسم بعضی دارو های خاص اثر می گذارد.

13. پیشگیری از سنگ گلیهمصرف گریپ فروت ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه، که ناشی از تجع مواد زاید در کلیه هاست، را کاهش دهد. این مواد زاید محصول متابولیسم هستند که به طور معمول به وسیله کلیه ها فیلتر شده و از بدن به وسیله ادرار خارج می گردد. با این حال، هنگامی که در کلیه ها تبلور شوند، به سنگ کلیه تبدیل می گردند و ممکن است باعث انسداد در سیستم ادراری گردد که درد فراوانی دارد.

سیتریک اسید، یک اسید آلی موجود در گریپ فروت است که با اتصال به کلسیم در کلیه ها و بیرون راندن آن از بدن می تواند از سنگ کلیه جلوگیری کند. این ماده بعلاوه توانایی افزایش حجم و pH ادرار شما را دارد که در نتیجه محیطی فراوری می نماید که برای تشکیل سنگ کلیه نامناسب است.

14. یاری به بهبود سلامتی زنان باردارکنترل کلسترول خون از خواص گریپ فروت در دوران بارداری است، به علاوه این میوه می تواند از چاقی و پسوریازیس نیز جلوگیری نماید. این میوه در بارداری می تواند به برطرف خستگی، سوزش سر دل، تهوع صبحگاهی، دیابت باردای، سندروم متابولیک و درمان یبوست در زنان باردار یاری کند.

15. یاری به درمان کبد چربآنتی اکسیدان های موجود در گریپ فروت می توانند برای سم زدایی و پاکسازی کبد مفید باشند. این میوه بعلاوه دارای نارنژنین است، ماده ای که به درمان کبد چرب یاری می نماید.

ارزش غذاییمطابق با بانک اطلاعات ملی مواد غذایی آمریکا، یک فنجان از قسمت های صورتی، قرمز یا سفید گریپ فروت حاوی مواد مغذی زیر است:

مصرف روزانه یک فنجان گریپ فروت 132 درصد از احتیاج انسان به ویتامین ث، 43 درصد به ویتامین آ، 5 درصد به کلسیم و 3 درصد به منیزیم را تامین می نماید. گریپ فروت بعلاوه مقادیر کمی از مواد زیر را داراست:

ویتامین ای

تیامین

ریبوفلاوین

نیاسین

فولات

اسید پانتوتنیک

پتاسیم

فسفر

منگنز

فلز روی

مس

این میوه بعلاوه لیکوپن، بتاکاروتن و ترکیبات گیاهی فعالی نیز دارد. گریپ فروت صورتی یا قرمز حاوی مقادیر بیشتری از ترکیبات زیست فعال است و از پتانسیل آنتی اکسیدانی بسیار بیشتری نسبت به گریپ فروت زرد یا سفید برخوردار است. آن ها بعلاوه ویتامین A بیشتری دارند.

برترین روش نگهداری و مصرف گریپ فروتروش های بسیار زیادی برای مصرف گریپ فروت وجود دارند که از دریافت میزان مناسب آن در رژیم غذایی اطمینان حاصل گردد. گریپ فروت را باید زمانی برداشت کرد که کاملا رسیده باشد، زیرا برخلاف دیگر میوه ها پس از چیدن این میوه نخواهد رسید. گریپ فروت را باید در دمای اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. هنگام خرید این میوه، آن هایی را انتخاب کنید که سنگین و بزرگ هستند و میزانی نرم باشند. درحالی که گاهی یافتن میوه و سبزیجات با کیفیت بالا در زمستان سخت می گردد، این فصل مناسبی برای خرید مرکبات از جمله گریپ فروت است.

میزانی برش گریپ فروت را در کنار وعده ناهار یا شام خود به سالادتان اضافه کنید. در ادامه چند پیشنهاد برای غنی سازی رژیم غذایی با گریپ فروت آورده شده است:

سالاد میوه ای از ترکیب توت فرنگی، آناناس، گریپ فروت، پرتقال، نارنگی و انگور درست کنید.

میزانی گریپ فروت را هنگام ناهار یا شام به سالاد خود اضافه کنید. در کنار آن میزانی پرتقال، گردو، پنیر خرد شده و میزانی سرکه یا بالزامیک قرار دهید.

آب گریپ فروت را بدون افزودنی یا شیرین نماینده مصرف کنید.

خطرات و عوارض جانبیدر کنار خواص فراوانی که این میوه دارد، مصرف آن گاهش می تواند خطرناک باشید و عوارضی را به همراه داشته باشد. بعضی از عوارض مصرف گریپ فروت عبارت است از:

هنگام مصرف دارو های خاص از خوردن گریپ فروت خودداری کنید چرا که این میوه قابلیت اتصال به آنزیم را دارد. این بدان معناست که دارو می تواند سریع تر از حالت طبیعی از روده به جریان خون منتقل گردد. در بسیاری از موارد، این سطوح بالاتر دارو می تواند خطرناک باشد. دارو های استاتین، مسدود نماینده های کانال کلسیم و دارو های روانپزشکی بعضی از دارو هایی هستند که معمولا با گریپ فروت تداخل پیدا می نمایند.

افراد مبتلا به عفونت کلیوی نیز هنگام مصرف گریپ فروت باید محتاط باشند. پتاسیم زیاد می تواند برای کسانی که کلیه آن ها عملکرد عادی ندارد مضر باشد. اگر کلیه های شما قادر به دفع پتاسیم اضافی از خون نباشد، ممکن است خطر مرگ در کمین شما قرار بگیرد.

افراد مبتلا به ریفلاکس دستگاه گوارش ممکن است در هنگام مصرف گریپ فروت علائمی مانند سوزش سر دل و استفراغ را تجربه نمایند، زیرا میوه ای بسیار اسیدی است. با اینحال واکنش هر فرد با دیگری فرق دارد.

سوالات رایج

آیا گریپ فروت برای کارکرد بهتر مغز مفید است؟در خصوص نقش فلاونوئید ها در رژیم غذایی و بهبود حافظه و بعلاوه پیشگیری از بیماری های عصبی، تحقیقات نویدبخش زیادی وجود دارد، اگرچه هنوز زود است که بگوییم گریپ فروت تاثیر چشمگیری بر سلامت مغز دارد.

آیا گریپ فروت برای کاهش وزن مفید است؟بعضی ادعا می نمایند که گریپ فروت میوه ای است که به طرز معجزه آسا باعث کاهش وزن می گردد، اما این مورد به وسیله مطالعات اخیر تا حدی کم ارزش شده است. البته این تحقیقات نشان داد که مصرف این میوه با کنترل فشار خون و سطح چربی ارتباط مستقیمی دارد.

فشار خون و سطح لیپید ها به چاقی مربوط هستند و ممکن است در صورت مطالعات بیشتر، اثبات گردد که مصرف گریپ فروت می تواند در بلند مدت بر کنترل وزن و جلوگیری از چاقی موثر باشد.

آب گریپ فروت بهتر است یا میوه آن؟آب گریپ فروت فواید بسیاری دارد، اما میوه آن مزایای بیشتری برای شما خواهد داشت. هنگامی که شما آب یک میوه را می گیرید، بعضی از مواد مغذی را دریافت می کنید، اما فیبر آن را از دست می دهید. آب گریپ فروت بعلاوه بیش از خود میوه بر کاهش قند خون اثر دارد، بنابراین نباید بیش از 6 انس (حدود 170 گرم) در روز مصرف گردد.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "آنالیز فواید مصرف گریپ فروت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز فواید مصرف گریپ فروت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید