چکدرمه غذای محلی ترکمن ها Chegdermeh

به گزارش وبلاگ دیدنی ها، چکدرمه

شاید اولین چیزی که ترکمن ها را یاد ما می اندازد چشم های بادامی نژاد ترک، روسری های رنگارنگ ترکمنی و اسب های اصیل این قوم باشد. ترکمن ها از اقوام ترک تبار ایران هستند که در کناره های شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخش هایی از استان خراسان موسوم به ترکمن صحرا سکونت دارند. بندر ترکمن، گنبد قابوس، کلاله و … از شهرهای شناخته شده آن ها هستند. ترکمن ها طبق رسوم خود روی زمین و دور سفره ای به نام ثاچاق غذا می خورند. از غذاهای محلی این خطه می توان چکدرمه، بولامه، بورک، اکمک، باسترمه و … را نام برد. یکی از این غذاهای رنگین و خوش طعم که می خواهیم در این مطلب به آن بپردازیم چکدرمه است. در ادامه مطلب همراه خبرنگاران باشید تا با این غذای اصیل و سنتی بیشتر آشنا شوید.

چکدرمه غذای محلی ترکمن ها Chegdermeh

مواد لازم پلو محلی چکدرمه

  • برنج: 6 پیمانه
  • آب: 5 پیمانه
  • گوشت گوسفندی: 700 گرم
  • گوجه فرنگی: 500 گرم
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و ادویه پلویی: به مقدار دلخواه
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا گوشت را به تکه های بزرگ خرد کنید. تکه های گوشت برای پلو محلی چکدرمه باید از تکه های گوشت خورشتی درشت تر باشند. گوشت را بشورید و اجازه دهید خشک گردد. پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید. مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. تکه های گوشت را به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز سرخ شوند. نمک، فلفل و ادویه پلویی را به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید.

حالا گوجه های رنده شده را به گوشت در حال سرخ شدن اضافه کنید. اجازه دهید روی شعله ملایم گاز آب گوجه ها کشیده گردد و به خورد گوشت برود. در این مرحله 3 قاشق رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و صبرکنید تا رب سرخ گردد و مزه خامی آن گرفته گردد. برخلاف استامبولی پلو که برنج را به گوشت سرخ شده اضافه می نمایند و با هم دم می نمایند برای درست کردن چکدرمه گوشت باید ابتدا جداگانه پخته گردد.

بلیط هواپیما در طاهاگشت

5 پیمانه آب به گوشت سرخ شده اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز بگذارید تا به آرامی پخته گردد. بعد از پخت گوشت (مدت زمان پختن گوشت بستگی به گوشت شما دارد، ممکن است 2 تا سه ساعت طول بکشد) برنج های شسته شده را به گوشت اضافه کنید. آب برنج را اندازه کنید. مثل سایر پلوهایی که به صورت کته درست می کنید باید دو بند انگشت آب روی برنج باشد. پلو چکدرمه باید روی شعله ملایم گاز دم بکشد.

نکات تکمیلی در خصوص چکدرمه

  • چکدرمه جزو غذای محلی - سایر میباشد
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
  • چکدرمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی

منبع: تاپ تراول

به "چکدرمه غذای محلی ترکمن ها Chegdermeh" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چکدرمه غذای محلی ترکمن ها Chegdermeh"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید