پلاسما درمانی راه حلی موثر برای درمان کرونا
به گزارش وبلاگ دیدنی ها، یک فوق تخصص خون می گوید پلاسما درمانی در شرایطی که هنوز واکسن عرضه نشده می تواند موثرترین درمان برای ویروس کرونا باشد و باید در رابطه با آن اطلاع رسانی بسیار گسترده ای در سطح جامعه انجام گردد.
به گزارش وبلاگ دیدنی ها ، دکتر بابک اسدزاده فوق تخصص خون در گفت و گو با وبلاگ دیدنی ها مطرح کرد: سلول های خون در بخشی از آن به نام پلاسما شناور هستند. زمانی که سلول های خونی از این بخش جدا شوند مابقی فقط پلاسماست.
اسدزاده اضافه نمود: پلاسمادرمانی باعث می شود تا فرد مبتلا به کرونا آنچنان بدحال نشود که کارش به بخش مراقبت های ویژه کشیده شود. بدن انسان در برابر ویروس اقدام به فراوری آنتی بادی می نماید و همین آنتی بادی است که باعث می شود بسیاری از مبتلایان به کرونا به کام مرگ فرو نفرایند. آنتی بادی فرد را از خطر نجات می دهد.
وی با بیان اینکه در رابطه با بعضی بیماری های دیگر نظیر سارس پیش از این پلاسما درمانی صورت گرفته بود بیان داشت: اکنون مطالعات بسیار گسترده ای در رابطه با پلاسما درمانی صورت گرفته است. آنطور که من متوجه آمار مربوط به پلاسما شده ام در طول یک سال بیش از 400 هزار لیتر پلاسما از افراد سالم در ایران گرفته می شود و پس از ارسال به اروپا از آن دارو تهیه و سپس به ایران برمی شود.
این پزشک متخصص ادامه داد: پلاسما درمانی مراحلی خاص و ویژه دارد و باید مجوزهای لازم برای آن اخذ شود. اکنون بیماران بدحال در اولویت دریافت پلاسما هستند. به فرد بدحال مقداری پلاسما تزریق می شود. این روش درمانی مرگ و میر بیماران کرونایی را تا حد زیادی کاهش می دهد. در شرایطی که سلامت جامعه به شدت از سوی ویروس کرونا تهدید شده است باید اطلاع رسانی های خیلی بیشتر و وسیعی در رابطه با پلاسمادرمانی انجام شود تا افراد مختلف به اهمیت آن پی ببرند و بدانند که چگونه می تواند پلاسما را اهدا کرد.
این پزشک متخصص با تاکید بر بی خطر بودن و بدون عوارض بودن این روش درمانی بیان داشت: البته موفقیت این روش درمانی بستگی به این دارد که آنتی بادی پلاسمای فرد تا چه اندازه موثر است.
اسدزاده یادآور شد: برای بیماران کرونایی تسریع در فرایند درمانی بسیار مهم است. فردی که بدحال می شود باید به سرعت اقدامات درمانی بر روی وی انجام پذیرد تا به مرتبه وخیم تری از بیماری نرسد. یکی از اقدامات درمانی سریع همین پلاسمادرمانی است.
این پزشک متخصص در خاتمه گفت: همانطور که گفتم اطلاع رسانی وسیعی باید در رابطه با پلاسما درمانی انجام شود تا افراد مختلفی که به کرونا مبتلا شده و سپس بهبود یافته اند نسبت به آن اطلاعات کامل داشته باشند. فردی که می خواهد پلاسمای خود را اهدا کند باید دو هفته بعد از بهبودی اش اقدام کند. ضمن اینکه او برای اهدای خون خود باید تمامی شرایط لازم و عادی را داشته باشد.
منبع: جام جم آنلاین