طرز تهیه باقلاقاتق؛ طعم جذابی از گیلان
به گزارش وبلاگ دیدنی ها، حتی گوشت خوارها هم گاهی اوقات از خوردن گوشت و مرغ خسته می شوند و هوس یک غذای گیاهی به سرشان می زند. چه چیز بهتر از اینکه سراغ غذاهای محلی بدون گوشت و مرغ برویم؟ باقلاقاتق یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که گیاهی است و ترکیبی از انواع طعم های مجذوب کننده است و سریع هم درست می شود.
مواد لازم:
لوبیا کشاورزی: 2 لیوان
شوید خشک: 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 2 عدد
سیر: 4 حبه
طرز تهیه و دستور پخت:
1. لوبیاها را از چند ساعت قبل در آب جوش خیس دهید و 2 بار بار آب آن را تعویض کنید. سپس پوست روی لوبیا را گرفته و آن را به دو نیم قسمت کنید. سیر را خرد کنید و در اندازهی روغن تفت دهید ، پس از اینکه بوی سیر بلند شد لوبیاها را اضافه کنید و همراه با سیر چند دقیقه تفت دهید تا نیم پز شود. سپس شوید خشک را به خورش باقلا اضافه کنید.
2. پس از اینکه کمی مواد را تفت دادید حدود 2 - 3 لیوان آب اضافه کنید (آب باید تا 1 بند انگشت روی مواد را بگیرد)، در قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید باقلا بپزد و آب خورش کم شود (هر 5 دقیقه به آرامی خورش را کمی هم بزنید تا ته نگیرد).
3. پس از پختن باقلاها دو عدد تخم مرغ را داخل خورشت بشکنید و با حرارت ملایم بگذارید تخم مرغ ها بسته شوند و خورش به روغن بیفتد. سپس خورش را در ظرف بریزید و همراه با برنج یا نان سرو کنید.
در این زمینه بخوانید:
رستوران های گیاهی؛ از دیزی و چنجه تا سبزی پلو با جلبک!
فوت و فن ها:
- از ابتدا نمک را به خورشت اضافه نکنید زیرا باعث دیر پختن لوبیاها می شود. اگر به بوی سیر تازه حساسیت دارید به جای آن از پودر سیر استفاده کنید. اگر به جای شوید خشک از شوید تازه استفاده میکنید اندازه شوید را به دو برابر افزایش دهید و شوید را قبل از خرد کردن کاملا خشک کنید.
- اندازه تخم مرغ در این خورشت کاملا سلیقه ای است. می توانید از تخم مرغ تنها در داخل خورشت استفاده کنید یا فقط به نام تزئین روی آن تخم مرغ نیمرو کنید و قرار دهید. اندازه غلظت این خورشت به ذائقه افراد بستگی دارد، اگر خورش را سفت تر می پسندید کمی صبر کنید تا آب آن کشیده شود. در صورت موجود نبودن این نوع باقلا از باقلای سبز ریز یا لپه باقالی هم می توانید استفاده کنید.
منبع: ایرنا زندگی