اهمیت تشکیل شوراهای سلامت روان و کارگروه های علمی ریشه یابی خودکشی

به گزارش وبلاگ دیدنی ها، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بر ضرورت تشکیل شوراهای سلامت روان در دانشگاه های علوم پزشکی تاکید نمود و گفت: باید شوراهای سلامت روان را در دانشگاه ها ایجاد کنیم و در این جهت رؤسا و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ها باید تعامل خوبی با ستاد داشته باشند.

اهمیت تشکیل شوراهای سلامت روان و کارگروه های علمی ریشه یابی خودکشی

به گزارش وبلاگ دیدنی ها، دکتر سیماسادات در نشست نقش اداره های مشاوره و سلامت روان دانشجویان در پیشگیری از خودکشی اظهار کرد: خشنود هستم که به مناسبت دهم سپتامبر روز دنیای پیشگیری از خودکشی، نشستی با حضور روسا و کارشناسان ادارات مشاوره و سلامت روان دانشگاه های علوم پزشکی برگزار شده است. این روز دنیای بدون شک به افزایش آگاهی مردم درباره خطرات خودکشی و پیشگیری از آن اختصاص داده شده است. روز دنیای پیشگیری از خودکشی همه ساله در 10 سپتامبر و در سراسر دنیا برگزار می گردد و برای ارتقاء مقدار آگاهی عمومی نسبت به خودکشی و پیشگیری از آن در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: موضوع اقدام به خودکشی به خصوص در ایام کرونا مورد توجه خاصی قرار گرفته است که باید ابعاد آن شناسایی و آسیب شناسی گردد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در حوزه سلامت روان در سطح دانشگاه های علوم پزشکی در حال رقم خوردن است و ما همیشه تاکید جدی نسبت به این موضوع داریم و معتقدیم باید بدنه این ادارات مجهز به نیروی انسانی توانمند و باتجربه باشد. هر چند اعتقاد داریم مساله نیروی انسانی و عدم ثبات آن همیشه یکی از مسائل اصلی هر ارگانی به تعداد می رود اما سعی کردیم نسبت به استخدام نیروها و کارشناسان مجرب و متخصص در ادارات مشاوره، دقت زیادی به خرج دهیم.

لاری گفت: جای خشنودی است که طی دو سال گذشته در دانشگاه ها، علیرغم شیوع کرونا، فعالیت ادارات مشاوره و سلامت روان دانشگاه های علوم پزشکی نه تنها تعطیل نشد بلکه با شدت و قدرت بیشتری ادامه یافت، به خصوص در این ایام که خیلی از دانشجویان، اقوام را به خاطر شیوع این ویروس، از دست دادند و مشاوران ما در سطح دانشگاه ها در جهت ارائه خدمات روانشناسی به دانشجویان و خانواده های آنان از هیچ کوششی دریغ نکردند که به همه آنها خداقوت می گویم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت یکی دیگر از اتفاقات خوشایند در حوزه مشاوره در سطح دانشگاه های علوم پزشکی را بازنگری در روش غربالگری و تشخیص اختلالات روانی به اسم یک ابزار کارآمد اسم کرد و اظهار کرد: باید همیشه ابزار مناسبی در جهت تشخیص اختلالات روانی در اختیار داشته باشیم که خوشبختانه در این جهت دکتر صادقی معاون اداره کل دانشجویی کوشش های زیادی کردند و در راستای رسیدن به استانداردهای لازم، فعالیت های خوبی در این حوزه انجام داده اند.در عین حال اجرای طرح همقدم هم یکی دیگر از اقدامات خوبی است که در حوزه مشاوره و سلامت روان در حال اجرا است و اگر حمایت های دکتر طارمیان و دکتر صادقی نبود، شاید نمی توانستیم حرکت رو به رشدی در این جهت داشته باشیم.

وی گفت: موضوع مشاوره آنلاین یکی دیگر از تحولات خوب در بستر فضای مجازی بود که دکتر طارمیان رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت جهت تحقق آن کوشش ستودنی کردند و برای راه اندازی سامانه مشاوره آنلاین همکاران ما در این اداره کوشش های زیادی به کار بردند که باید به آنها خداقوت بگویم. با توسعه مشاوره آنلاین، دانشجو به راحتی می تواند خارج از بعد زمان و مکان، مشکل خود را با رواشناس و مشاور خود در میان بگذارد. خشنود هستم که خیلی از دانشگاه های علوم پزشکی در زمینه مشاوره به پیشرفت های خوبی دست یافته اند وتعامل خوبی با گروه روانشناسان خارج از دانشگاه و بعلاوه متخصصان بالینی دارند.

لاری در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت تشکیل شوراهای سلامت روان در سطح دانشگاه های علوم پزشکی تاکید نمود و گفت: با ایجاد این شوراها می توانیم جهت و هدف خود را که تأمین سلامت روان دانشجویان است را منسجم تر دنبال کنیم. باید شوراهای سلامت روان را در دانشگاه ها ایجاد کنیم و در این جهت رؤسا و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ها باید تعامل خوبی با ستاد داشته باشند.

وی گفت: موضوع خودکشی به خصوص در میان رزیدنت ها از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار است و لازم است آسیب شناسی تخصصی نسبت به این موضوع داشته باشیم و با حضور کارشناسان و متخصصان، عوامل بروز این پدیده را دلیل یابی و ریشه یابی کنیم.

لاری اضافه کرد: خوشبختانه در جهت تحقق مطالبات و نیازهای صنفی و رفاهی دستیاران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی طی دو سال گذشته با تعامل با معاونت آموزشی، اقدامات خوبی اجرا شده است که از جمله می توان به افزایش حق الزحمه دستیاران ، کاهش کشیک این عزیزان و بعلاوه بازسازی پاویون ها و محل استراحت این دستیاران اشاره نمود. البته دسترسی این افراد به ادارات مشاوره و سلامت روان دانشگاه ها هم آسان تر شده است و خوشبختانه در محل تحصیل یا بیمارستان های محل خدمت این افراد هم مراکزی به اسم مراکز مشاوره تعبیه شده است که آماده ارائه خدمت به این عزیزان هستند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بر لزوم تشکیل کارگروه های علمی و تخصصی برای ریشه یابی علل خودکشی تأکید کرد و گفت: راه اندازی این کارگروه ها و تحلیل و ارزیابی علل آسیب های اجتماعی در میان دانشجویان و رزیدنت ها امری لازم است که باید نسبت به راه اندازی آن اقدام کرد. پیشنهاد من این است که در ادارات مشاوره و سلامت روان یک بسته معین برای رزیدنت ها و دانشجویان تحصیلات تکمیلی شامل سلامت جسم، سلامت روح و روان و بعلاوه رزومه فرهنگی، ورزشی و علمی تعریف گردد که یک مشاور قبل از انجام هر مداخله ای، نسبت به شخصیت و روحیه فرد اطلاعات اولیه را کسب کند تا بهتر بتواند در مداخلات درمانی لازم اقدام کند.

آیین نامه ای برای نظارت بیشتر و استانداردسازی پاویون ها تدوین گردد

لاری در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم تدوین آیین نامه ای معین برای نظارت بیشتر و استانداردسازی پاویون ها و محل استراحت رزیدنت ها تاکید نمود و گفت: باید با یاری معاونت آموزشی، شورای صنفی و دستیاران این آیین نامه را تنظیم و تدوین کنیم تا نظارت در پاویون ها بیشتر گردد. قطعا فضا و محیط پاویون ها وحفظ آرامش در این مراکز از اهمیت بالایی برخوردار است و هر چقدر بتوانیم این پاویون ها را استانداردسازی کنیم و آنها را تحت نظارت دقیق تر، نظام مند کنیم بهتر می توانیم به اهداف مان نزدیک شویم.

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت بهداشت، وی گفت: خوشبختانه طی دوسال گذشته و در شرایط شیوع کرونا، خیلی از دانشگاه ها برنامه های خوبی برای افزایش تاب آوری کادر درمان و کاهش فشارهای روحی آنها انجام دادندکه این اقدامات ستودنی است و بدون شک با برگزاری این همایش ها و بحث و گفتگو در مورد ریشه های علمی آسیب های اجتماعی، می توانیم از بروز خیلی از ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی جلوگیری کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "اهمیت تشکیل شوراهای سلامت روان و کارگروه های علمی ریشه یابی خودکشی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اهمیت تشکیل شوراهای سلامت روان و کارگروه های علمی ریشه یابی خودکشی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید