کاهش واردات و افزایش صادرات محصولات فولادی در 9 ماه 1400
به گزارش وبلاگ دیدنی ها، آمار مقدار واردات و صادرات زنجیره فولاد از شمش فولاد تا انواع مقاطع، محصولات فولادی و آهن اسفنجی نشان می دهد که هر چه مقدار واردات به کشور به حداقل نزدیک می گردد، صادرات افزون تر شده است. در حالیکه فولادی ها کاهش سه تا 14 درصدی واردات انواع فولاد در 9 ماهه 1400 نسبت به مدت مشابه سال گذشته را تجربه نموده اند که صادرات آن ها 16 تا 92 درصد بیشتر شده است.
بر اساس آماری که به وسیله انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران منتشر شده است، از ابتدای امسال تا سرانجام آذر ماه پنج میلیون و 190 هزار تن انواع شمش فولادی (شامل اسلب، بلوم و بیلت) صادر شده است که به نسبت چهار میلیون و 475 هزار تن صادر شده در مجموع 9 ماهه ابتدایی سال 1399 افزایش 16 درصدی داشته است.
کل مقاطع طویل فولادی صادر شده در 9 ماه امسال به دو میلیون و 26 هزار تن رسیده که نسبت به یک میلیون و 511 هزار تن صادر شده در مدت مشابه سال گذشته، 34 درصد رشد داشته است. بعلاوه اندازه صادرات کل مقاطع تخت فولادی در مدت مذکور امسال برابر 454 هزار تن است که در مقایسه با 471 هزار تن صادر شده در 9 ماهه ابتدایی سال گذشته، چهار درصد کمتر ثبت شده است.
بعلاوه از ابتدای امسال تا سرانجام آذر ماه، دو میلیون و 480 هزار تن انواع محصولات فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، انواع ورق، نبشی و غیره) صادر شد. این آمار در مدت مشابه سال گذشته یک میلیون و 982 هزار تن بوده است و بر این اساس اندازه صادرات محصولات فولادی در این مقایسه آماری رشد 25 درصدی را نشان می دهد.
طبق معمول همواره، بیشترین درصد افزایش متعلق به آهن اسفنجی است که با رشد 92 درصدی صادرات در 9 ماهه 1400 به نسبت مدت مشابه سال گذشته به 869 هزار تن رسیده است. از ابتدای فروردین تا سرانجام آذر ماه 1399، اندازه صادرات آهن اسفنجی ایران 453 هزار تن ثبت شده است. این در حالیست که واردات آهن اسفنجی به کشور صفر است.
بعلاوه در مجموع 9 ماهه سال 1400 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، اندازه واردات مقاطع طویل فولادی سه درصد، شمش فولاد 14 درصد و مقط تخت فولادی 15 درصد کاهش داشته است. ضمن اینکه کشور همچنان از واردت آهن اسفنجی بی احتیاج است.
بیشترین اندازه واردات فولادی طی 9 ماهه امسال مختص محصولات فولادی معادل 586 هزار تن بوده است که البته نسبت به واردات آن در مدت مشابه سال گذشته (681 هزار تن) 14 درصد کاهش را تجربه نموده است.
پس از آن اندازه واردات مقاطع تخت فولادی نیز در 9 ماهه امسال معادل 552 هزار تن ثبت شده که از اندازه واردات آن در مدت مشابه سال گذشته، 15 درصد کمتر است. در مجموع 9 ماهه سال گذشته 615 هزار تن مقاطع تخت فولادی وارد کشور شده است.
از ابتدای امسال تا سرانجام آذر ماه مجموع مقاطع طویل فولادی وارد شده نسبت به همین مدت در سال گذشته سه درصد کمتر شده و از 66 هزار تن به 64 هزار تن رسیده است.
طبق آمار، واردات شمش فولادی (فولاد میانی شامل اسلب، بیلت و بوم) در مدت مذکور امسال 4000 تن شمش بوده است که برابر اندازه واردات آن در مدت مشابه سال گذشته است.
همانطور که اشاره شد، کشور از واردات آهن اسفنجی بی احتیاج است و همچنان واردات این محصول معدنی صفر است.
منبع: اتاق بازرگانی ایران