در خصوص هورمون مهم سروتونین و عوارض کمبودش چه می دانید؟

به گزارش وبلاگ دیدنی ها، تهران (پانا) - سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که باعث ایجاد شادی و احساس راحتی می گردد که بعضی علائم نشان دهنده کمبود آن در سطح بدن می باشند.

در خصوص هورمون مهم سروتونین و عوارض کمبودش چه می دانید؟

به گزارش نمناک، هورمون سروتنین، نامش را حتما شما هم شنیده اید و میدانید که اهمیت خاصی در بدن دارد. کمبود و پایین بودن سروتونین، می تواند تغییراتی را در سلامت روانی و ذهنی شما ایجاد کند، مانند غم و اندوه، افسردگی، زود رنجی و مشکل در خواب و دلیل بسیاری از حالت بد در شما باشد ولی این ماده چیست و چه نقشی دارد ؟ پاسخ را همراه ما در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت نمناک بخوانید.

سروتونین چیست و چه نقشی در بدن دارد

سروتونین، یک انتقال دهنده عصبی است که شدت سیگنال های شما را منظم و تنظیم می نماید و بیشتر به عنوان یک هورمونی شناخته میشود که روحیه شما را متعادل می سازد، و همچنین دارای مسئولیتهایی در بدن است که شامل:

تنظیم عملکرد دستگاه گوارش

یاری به تشکیل لخته های خونی

تحریک مغز برای استفراغ در زمان خوردن چیز سمی

تنظیم سطح کلسیم در استخوان ها

حفظ کیفیت رویاهای شما

تنظیم میل جنسی و عملکرد جنسی

علائم کمبود سروتونین در بدن

به دلیل اینکه سروتونین در فرآیندهای مختلفی در بدن انسان دخیل است، زمانی که سطح آن در بدن پایین بیاید، با علائم مختلفی پدیدار می شود، اگر می خواهید بیشتر درباره علائمی که سطح پایین سرتونین را بوجود می آورد، بدانید، به خواندن این مقاله ادامه دهید:

1.حس دلواپسی

افرادی که دارای سطح پایینی از سراتونین هستند، معمولا از اضطراب و دلواپسی رنج می برند، که در بسیاری از موارد با افسردگی همراه است.همچنین، سطح پایین سروتونین می تواند باعث این موارد شود:اختلال دلواپسی و اضطراب عمومی ؛ اختلال وسواس فکری اجباری (OCD)، این علائم معمولا هنگامی که شما دارو مصرف می کنید یا به نوعی رژیم غذایی خود را عادت دادید تا بتوانید سروتونین خود را بازگردانید، کاهش می یابند یا ناپدید میشوند.

2.مسائل گوارشی

سروتونین، تنها با فرآیندهای گوارش مرتبط نیست:در واقع، 95٪ از آن در روده شما وجود دارد به همین دلیل، داشتن مقدار بیش از حد کم این هورمون می تواند به طور مستقیم بر سیستم گوارش شما تاثیر بگذارد، حتی تا حد ابتلا به سندرم روده. هنگامی که سطح سروتونین را افزایش می دهید، شرایط شما به حالت عادی برمی شود.

3.حساسیت بالای عاطفی

همانطور که بیشتر افراد اطلاع دارند، این هورمون به طور مستقیم به ثبات احساس و عاطفی مربوط است وجود سطح پایین سروتونین، باعث افزایش حساسیت احساسی و عاطفی فرد شود. ممکن است، فرد به نقطه ای برسد که از هر نظر و انتقادی یا کوچکترین وقایع احساسی واکنش خیلی پر رنگ تری به نسبت معمول داشته باشد.

4.سروتونین و کربوهیدرات ها

اگر یک فرد سطح سروتونین پایینی داشته باشد، معمولا بدن با خوردن کربوهیدرات ها و شیرینی سعی درجبران این کمبود می نماید ؛ این غذاها در واقع باعث افزایش سطح سروتونین در مغز شما می شود به این دلیل است که شما وقتی غذاهای پر شکر می خورید، احساس بسیار خوبی دارید- سطح سروتونین به طور قابل توجهی افزایش می یابد... اما تنها به طور موقت.

5.خستگی

علاوه بر این، زمانی که سطح سروتونین پایین تراز حدی که باید، باشد، است، آغاز به تاثیرگذاری روی فعالیت های روزانه شما می نماید که منجر به خستگی می شود؛ برای افرادی که از سروتونین پایین رنج می برند، این احساسات، شایع و عمومی هستند:بی حالی، خستگی، بی تفاوتی، فقدان انرژی، فقدان انگیزه.

6.مشکل به خواب رفتن و بی خوابی

علاوه بر این، کسری این هورمون، در شب می تواند مسائل زیادی را ایجاد کند، مانند:

مشکل در خوابیدن

مشکل به خواب عمیق رفتن

مشکل ثبات در خوابیدن

کابوس های پایدار

بی خوابی

ناتوانی در استراحت و آرامش داشتن

اینها به این دلیل هستند ،که سروتونین بخشی از ساعت بیولوژیکی شما است، که فاکتوری برای یاری به استراحت و خوابیدن در شب است.

8.حساسیت به سر و صداها

هنگامی که شما از سطوح پایین سروتونین رنج می برید، حساسیت به سروصداها بسیار معمول و رایج است ؛ به این علت، که مقدار بسیار بالا، حتی بی صدا ترین و آرام ترین صداها، اغراق آمیز و بسیار بلندتر به نظر می رسند.

9. تغییرات شدید خلق و خوی

وقتی سطح سروتونین را پایین می آورید، رنج بردن از نوسانات خلقی دائمی نیز رایج و معمول است به این دلیل است که ،سروتونین مسئول ثبات حالات روحی و خلق و خوی شماست.به همین دلیل است که دیدن تغییرات چشمگیر در یک شخص در طول زمان کوتاه، بسیار شایع است. از جمله:

رفتارهای آزار دهنده اضطراب و دل نگرانی

حساسیت

افسردگی

ناامیدی و غم

معمولا هیچ یک از این علائم دائمی نیستند. هنگامی که سروتونین در بدن شما دوباره به حالت اولیه و متعادل خود برشود -چه به طور طبیعی یا با دارو - همه چیز نیز به حالت طبیعی باز می شود.

منبع: خبرگزاری پانا

به "در خصوص هورمون مهم سروتونین و عوارض کمبودش چه می دانید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در خصوص هورمون مهم سروتونین و عوارض کمبودش چه می دانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید